3. 6. 2012

DIY headband

Listening to: Celeste Buckingham- Run Run Run

Čelenky sú úžasná vec. Odpracete nimi vlasy, ktoré ľubia vašu tvár natoľko, že sa od nech nechcú odlepiť. Najviac oceňujem čelenky pri športe alebo v lete, kedy sa snažím svoje vlasy čo najdalej odpratať od kože. Pri pohľade na ceny a hlavne kvalitu čeleniek som hrdo vyhlásila, že takú dokážem spraviť aj ja..a veru..dokázala som. Vyskušajte to aj vy, je to veľmi ľahké, lacné a učinné! :)

Carpe Diem

xoxo MichaelaGap



Budeme potrebovať:
  •  Látku (najlepšie obojstranne zafarbenú so sklonom k elasticite- ak nemáte látku, dá sa použiť i staré tričko- výsledok navlas rovnaký)
  • Širšiu gumu (pre lepšie šitie- ak nemáte po ruke takúto gumu, dá sa tento krok opäť nahradiť obyčajnou gumičkou do vlasov..)
  • Nožnice
  • Ihlu
  • Niť
  • Lepiacu pásku
  • Zatváracie špendlíky (zicherky)
1. Nastriháme nožnicami si 5 približne rovnako dlhých pásikov (nemusia byť rovno odstrihnuté, i tak to nebude vidno ako krivo ste okraje zostrihali.)


2. Konce pásikov na jednej strane pripevníme lepiacou páskou o zem, alebo iný povrch, aby sa nám ľahšie plietlo.


3. Pletieme "vrkoč" z piatich prameňov ( ak neviete ako na to, skúste pozrieť tutorial priamo TU a ak to ani potom nepôjde, vyskušajte vrkoč len z troch prameňov)

4. Oba konce uistíme zicherkami aby sa nám vrkoč nerozplietol.

5. Postupne odistíme zicherku na jednom koncí a s ihlou a niťou prišijeme konce k sebe, aby sa nám vrkoč nerozplietol a aby sme s ním mohli ďalej pracovať.

6. Po prišití jedného konca opakujeme postup i na druhej strane a následne konce pásikov za prešitou líniou odstrihneme.

7. Po došití oboch koncov si vezmeme gumu alebo gumičku (moj vrkoč bol prikrátky, preto som si vzala takú dlhú gumu) a opäť ihlou a niťou prišijeme na oba konce.


8. Woala, čelenka je na svete. Rýchlo, lacno, jednoducho :)


Dúfam, že sa vám tutorial páčil, dajte vedieť či ste to skúšali a ako sa podarilo :)


5 komentárov: